Image
Top
Navigatie

historie verkoopstyling

In de VS ontdekte makelaar en styliste Barb Schwarz dat huizen die verkoopklaar gemaakt waren beter verkochten tegen hogere verkoopprijzen. Ze ging er zelf mee aan de slag en verkoopstyling (home staging) was een feit (1972). Inmiddels wordt het in bijvoorbeeld California in 95% van de huizen toegepast.

In Europa kennen wij het fenomeen via het Britse tv-programma ‘The House Doctor’ met Ann Maurice. Ook in Nederland krijgt verkoopstyling steeds meer bekendheid. Programma’s als ‘TV Makelaar’, ‘Huizenjacht’ en ‘Uitstel van Executie’ van Martijn Krabbé (waaraan Kirsten Funcke van House of KIKI in de eerste seizoenen als vaste verkoopstylist meewerkte) maken allen gebruik van verkoopstyling om huizen beter verkoopbaar te maken.

Nederlands grootste NVM makelaar Makelaarsland is een van de vernieuwende makelaars die de toegevoegde waarde van verkoopstyling zien en een samenwerking zijn aangegaan met House of KIKI en het CNVV (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten), waarvan Casa Carina lid is.