Image
Top
Navigatie

PERSBERICHT: House of KIKI vastgoedstylisten zorgen weer voor snelle verkoop van woningen

 

 

De vastgoedstylisten van House of KIKI hebben het drukker dan ooit in januari 2015. De woningverkoop zit weer in de lift en daarbij ook de vraag naar vastgoedstylisten, die de woningen zo kunnen presenteren, dat ze aantoonbaar sneller verkocht raken dan de concurrerende woningen.
Waar tot 2008 de woningen een gemiddelde omloopsnelheid hadden van 58 dagen, ligt de omloopsnelheid momenteel bij huizen tot € 300.000,- rond de 19 maanden en huizen boven € 300.000,- zelfs rond de 34 maanden. Om op te vallen binnen het huidige aanbod van 237.000 woningen, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op een House of KIKI vastgoedstylist. Uniek aan de House of KIKI verkoopstylist is de hands-on werkwijze, waardoor een woning binnen gemiddeld twee dagen optimaal op de woningmarkt kan worden gepresenteerd.  Het exclusieve en wettelijk erkende CRKBO geregistreerde opleidingscentrum voor vastgoedstylisten, House of KIKI, introduceerde dit beroep in 2007 in Nederland.

1e indruk

Onderzoek door House of KIKI in 2009 en 2012 wees uit dat, wanneer er een woning langer dan anderhalf jaar te koop stond, deze in 70% van de gevallen binnen 3 maanden verkocht was na vastgoedstyling. De investering bedraagt gemiddeld € 1.500,- (voor styling, accessoires én fotografie) wat nog geen half procent van de gemiddelde vraagprijs is. Bijzonder aspect is dat makelaars steeds vaker de woningen vóóraf verkoopklaar laten maken. Makelaars betalen zelfs vaker mee aan de vastgoedstyling. Zij beseffen ook dat er maar één kans is voor die eerste indruk.

Succes

 

“Het lijkt misschien gek om te investeren in een woning waar je toch weg gaat, maar gelukkig beseffen steeds meer mensen dat een gestileerde woning juist geld óplevert en hoe belangrijk het is, om er met je woning tussen het enorme aanbod, goed uit te springen. Wanneer de woning in de verkoop komt zijn de eerste 6 weken het allerbelangrijkst. Dan trekken de woningen de meeste kijkers, denk bijoorbeeld  aan de personen die een zoekopdracht hebben neergelegd bij een makelaar. Op woonsites als Funda bepaalt de potentiële koper al of het huis de moeite waard is om verder te bekijken en of er wel of geen afspraak voor een bezichtiging wordt gemaakt. Sinds 1 januari ben ik al door meerdere makelaars benaderd met de vraag welke House of KIKI verkoopstylist beschikbaar is voor een langdurige samenwerking. Hier ben ik uiteraard enorm trots op! Vóór 2007 waren er op 1 te koop staande woning gemiddeld 7 potentiële kopers. In het dal van de crisis was dit 1 potentiële koper op 25 te koop staande woningen. De economie trekt gelukkig weer aan. Hier in Haarlem worden er zelfs weer woningen verkocht op de eerste kijkdag. Kortom, ik zie het positief in voor 2015!“ aldus Kirsten Slager, oprichtster van House of KIKI.

 

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat vastgoedstyling duur is, maar waar soms nog gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs (met stappen van € 10.000,- of € 20.000,-!) beginnen de prijzen voor verkoopstyling al bij € 500,-.Bij leegstaande of modelwoningen zorgen de vastgoedstylisten voor de inrichting m.b.v. het landelijke House of KIKI Meubelverhuurbedrijf.

 

 

 

 

 

Over House of KIKI                                                                                                                                

House of KIKI, opgericht in 2007,  is een door het CRKBO geregistreerde opleidingscentrum voor vastgoedstylisten. Uniek aan House of KIKI is het zogenaamde ‘hands-on concept’ wat betekent dat de ruim 200 aangesloten House of KIKI vastgoedstylisten direct een te koop staande woning verkoopklaar maken en fotograferen i.p.v. enkel advies uitbrengen aan de bewoners. Voor leegstaande woningen kan House of KIKI Meubelverhuur worden ingeschakeld. House of KIKI beschikt over een groot landelijk netwerk waarin alle verkoopstylisten terug te vinden zijn (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten; CNVV).

House of KIKI verzorgt zowel meerdaagse opleidingen vastgoedstyling met een praktijkdag voor startende ondernermers, als een 1-daagse MasterClass voor makelaars en interieurstylisten. NVM makelaars ontvangen 10 studiepunten van de NVM na het behalen van het House of KIKI certificaat. Oprichtster van House of KIKI, Kirsten Slager, heeft het vak verkoopstyling bekendheid gegeven door o.a. de vaste rol van verkoopstylist te vervullen in het populaire RTL4-programma ‘Uitstel van Executie’ met Martijn Krabbé.

 

 

Binnen 1 uur verkoopklaar gemaakt

clip_image010[2] clip_image012[2]

Binnen twee dagen verkoopklaar gemaakt

clip_image014[2] clip_image016[2]

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

Drs. Kirsten Slager
Oprichtster en hoofddocente


 

 

update 10-10-2013

De huizenprijzen in Amsterdam stijgen weer voorzichtig aan en ook het aantal transacties neemt weer toe. Daar tegenover staat het feit dat huizen nog altijd lang te koop staan.

In het derde kwartaal van vorig jaar werden er nog 1539 huizen verkocht, in dit jaar jaar waren het er 1875. De gemiddelde prijs van deze transacties steeg van licht van 222.000 naar 228.000 euro.

Hans de Geus is beurscommentator voor RTL, hij waarschuwt de makelaars voor te veel optimisme bij de makelaars. ‘De prijzen zijn wat gezakt, dus de betaalbaarheid van de huizen is beter. Maar als je kijkt naar wat mensen kunnen lenen, dat is niet beter geworden. Dus de huizenprijzen kunnen niet hard stijgen.’

Donderdag 10 oktober 2013 16:54 – AT5.nl